Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

tirsdag 13. mars 2012

Lappepute

I dåpen til min lille jente fikk jeg alle gjestene til å skrive en liten hilsen på en stoffbit, som senere skal bli en del av et lappeteppe. Men siden jeg aldri hadde prøvd meg på lappeteknikk før, tenkte jeg at det var greit å prøve ut i en mindre skala først. Rett og slett tilegne meg noen erfaringer. Og jaggu gjorde jeg det: funka dårlig å klippe firkanter på øyemål ;) For firkantene ble litt skjeve i forhold til hverandre og jeg måtte stusse litt her og der før jeg startet og sy, men resultatet ble likevel bra synes jeg - hvertfall for å være første gang!

Og jeg synes det var forholdsvis enkelt. Startet med å klippe/rive firkanter i ulike stoffer i tilsynelatende like størrelser. Så dannet jeg et mønster.Sydde en og en remse sammen, så remse for remse sammen. Strykejernet ble brukt hele veien for å flate ned sømkantene. Til bakside brukte jeg en del av en gammel hvit gardin. La rette mot rette, sydde nesten helt rundt, vrengte trekket og stappet inn watt. Bretta til slutt inn kantene i hullet mot hverandre og sydde igjen, også her med symaskinen.

Resultatet ble en søt pute (som forhåpentligvis matcher sengeteppet som kommer med tiden) til lillemor sitt rom!3 kommentarer:

  1. Åh, den ble jo utrolig fin! Tipper det lappeteppet går kjempebra, jeg! ;)

    SvarSlett
  2. Ja du er klar for lappeteppe :) for denne puta er kjempe søt :)

    SvarSlett