Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

mandag 20. august 2012

Oreokake

Hovedingrediensen i Oreokaken ligger i navnet: Oreokjeks. Mørke sjokoladekjeks med vaniljefyll inni! Mmmm! Gode alene, men ekstra gode i kake ;) Bruker ca 3 pakker kjeks til hele kaken!


Bunn..
300 g Oreokjeks
125 g romtemperert smør
 
Ostekrem..
200 g kremost
2 dl melis
1 pk kremfløte
ca 50 g Oreokjeks

Sjokolademousse..
1 pk lys sjokolademousse fra Toro!
3 dl melk
ca 50 g Oreokjeks

Pynt..
Oreokjeks
Mørk kokesjokolade
 
Bunnen lages ved å kjøre kjeks og smør til en jevn masse i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. ha massen i en ringform (23, 24 eller 25 cm) som du setter direkte på kakefatet. Fordel og trykk massen godt ned og ut i kantene før du setter den til kjøling.
 
Ostekremen lager du ved å røre kremost og melis godt sammen med en miksmaster. Kremfløten piskes til krem og vendes inn i kremostblandingen med en slikkepott! Ha ca 2/3 av ostekremen på bunnen og sett resten kaldt. Hakk Oreokjeks og stikk det ned i ostekremen og sett kaken kaldt i en halvtime.
 

Sjokolademoussen lages ved å følge anvisningen som står bak på pakken og så smører du den forsiktig over ostekremen. Hakk på ny litt Oreokjeks og stikk det ned i moussen. La kaken stå kaldt på ny i en halvtime.
 
 
 
Så fordeler du resten av ostekremen over moussen. Stikk halve kjeks ned i kremen til pynt. Settes kaldt i minimum en time. Til slutt smelter du den mørke kokesjokoladen og drypper den over kaken.
 
 
 
Det er best å servere kaken rett fra kjøleskapet. Står den for lenge i romtemperatur blir den veldig "slapp i fisken" ;)
 
 
 
Lagde denne kaken til bryllup i helga og den ble borte først! :)
 
 
 
 

3 kommentarer:

  1. Mmmmm ser veldig god ut :) Godt tegn når den ble fort borte i bryllupet da- blir glad av sånt !

    SvarSlett
  2. Oj, oj, oj den så farlig god ut! :-)

    SvarSlett