Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

mandag 17. september 2012

Saftige "hverdagsbrød"

Jeg har så lyst at min datter skal vokse opp med "mammas hjemmebakte brød
og derfor har jeg vært på let etter en god oppskrift en stund nå.
Men den har jeg klart å lage selv!
Søkte på saftige hverdagsbrød på google og fikk opp noen tips til å få saftige brød.
Du kunne bruke..
..syrnede melkeprodukter som kulturmelk, rømme, etc.
..raspet gulrot.
..rå eller kokte poteter.
..skoldet frø.
 
 
Jeg brukte 3 av 4 metoder i dette brødet og ble kjempefornøyd med resultatet!
Brødet satt godt ihop, var veldig saftig og hadde god smak :) 
Og ikke trengte jeg å bake ut brødet heller!
Under følger oppskriften og den gir 4 brød!
 
 
 
 

Ca 1,5 dl solsikkefrø
Ca 1 dl sesamfrø
Ca 1 dl linfrø                                  Bland sammen og la stå i minumum 1 time.                            
Ca 0,5 dl kruskakli
Ca 0,5 dl havrekli
Ca 3,5 dl kokende vann
***
1 boks rømme
Ca 3 dl finraspet gulrot                  Tilsett rømme og gulrot og bland godt inn i kornblandingen.
Ca 1 liter lunken vann                    Og så tilsetter du vannet!
***
2 dl sammalt rug grov
2 dl havregryn                                Det tørre blandes i et desilitermål (rør!) og tilsettes blandingen.
1 pk tørrgjær
1 ts salt
***
Ca 1 kg hvetemel?

Når alt over er blandet godt inn, rører du inn hvetemel til deigen blir fastere.
Deigen skal være klissete, men "fast".
Når alt melet er rørt inn, kjøres blandingen i kjøkkenmaskinen i minimum 5 minutter!
Heves til ca dobbel størrelse før deigen fordeles i 4 smurte brødformer.
Jeg penslet med solsikkeolje og strødde på havregryn, men er nok en fordel å bruke egg, da sitter gryna bedre og du får en mer gyllen overflate :)
Stekes på 220 grader (vanlig ovn) og på nederste rille i 40-45 minutter.


Gleder meg til å bake igjen, men aller mest gleder jeg meg til å spise en brødskive til ;)
 
 
 
 
 
 


6 kommentarer:

  1. Så deilig med hjemmelaget brød, må teste ut denne oppskriften! :)

    Så fint du har ordnet med bildene, kan jeg spørre om hvordan man får gjort sånne fancy ting?

    Mvh Anette :)

    SvarSlett
  2. Vi kom for tidlig å dro for tidlig vi tydeligvis :-)

    Ser veldig godt ut.

    Klem Monica

    SvarSlett
  3. Hjemmebakte brød er virkelig Landlivets lykke :)

    Klem Inger

    SvarSlett
  4. Ingenting smaker bedre enn mammas hjemmebakte brød!
    Det vil nok din lille datter også finne ut!
    En fin uke til dere begge to!
    Titti-klæmm!!

    SvarSlett
  5. Wow, disse brødene så kjempegode ut!
    Ingenting slår lunkent hjemmebakt brød med favorittpålegget;)
    Dette må prøves ut en dag, og jeg vet hvor jeg finner oppskriften, hihi.
    Natta:)

    SvarSlett