Bakte gluten- og sukkerfri kake til 17.mai i år.
- Som smakte fortreffelig!
- Som smakte fortreffelig!
Sukkerbunn:
10 egg
8 ss natreen eller annet ønsket søtning
3,5 dl mandelmel (jeg kvernet selv)
2 ts bakepulver
Pisk eggedosis av egg og natreen. Vend inn mandelmel og bakepulver litt etter litt.
Fordeles på to ringformer av ønsket størrelse (Jeg brukte 2x26 cm). Stekes på 170 grader midt i ovnen. Bunnen hever ikke noe særlig fordi mandler et "tungt", derfor er dette en dobbel oppskrift. La bunnene avkjøles.
Vaniljekrem:
5 eggeplommer
4 ss natreen1 vaniljestang
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Skrap ut frøene i vaniljestangen, bland så alt sammen i en kjele. Varm forsiktig opp mot kokepunkte til kremen begynner å tykne. Må røres i hele tiden!. Senk varmen, kremen skal ikke koke. Kjøles i vannbad. Hvis ønskelig kan man vende inn stivpisket krem, dette gjorde ikke jeg, men vil prøve det neste gang :)
Pyntingen
..kan gjøres på mange måter, men jeg lagde rørte jordbær med natreen ved hjelp av en håndmikser. Smurte det utover ene bunnen, smurte vaniljekrem over der igjen og la over skivet jordbær. La på den andre bunnen, smørte pisket krem med natreen oppå og langs sidene, delte opp jordbær og bringebær og la oppå sammen med raspet sjokolade. Helt til slutt brukte jeg kremsprøyte for å pynte med resten av kremen langs sidene :)
Denne må jeg prøve! Digger sukkerfrie oppskrifter!
SvarSlettNydelig bilde av datteren din under, hun er så lik deg!
Klem Siri
Hei hei :)
SvarSlettOi så spennende! Denne må jeg prøve! Så kjempegod ut :)
Ha en fin fredag og god helg :)
Klem Lisa:)
Var så heldig at jeg fikk smake den og den var veldig god :)
SvarSlettGod helg !