Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

Skriblerier om hverdagsliv, interiør, baking og andre sysler!

tirsdag 1. mai 2012

For en fantastisk fin 1-mai!

I dag har jeg kost meg ute i hagen i 5,5 time i strålende sol og blå himmel!! Med våren kommer ny energi - det er så deilig! Har tusen prosjekter på en gang. Ikke alltid like positivt det, men da blir man iallefall ikke lei. Og det blir så fint tilslutt! Riktignok vil det vel ingen ende ta? Er jo sånn med oss er det ikke? Finner alltid på noe nytt ;)


Ikke bare våren som bringer med seg energi - å være høygravid viste seg å bringe frem uventa energi! I fjor sommer gravde jeg dette beddet. Gravde ca 60-70 cm ned i leira!! Gikk hele 23,5 sekk jord oppi der, da fikk nok være nok for den gang. I år har jeg fylt på enda litt mer og det må enda mer til! Som dere ser hadde steinene blitt ujevne og lent seg inn i beddet pga for lite jord. Men vekstvilkårene var det ikke noe å si på! Georginene ble kjempesvære og andre blomster trivdes veldig godt her. Malurten inkludert. Den  har jeg fjerna her, for den spredde seg som ugress! Tror jeg holdt på i 45 minutt med å fjerne røtter i dag!


Jeg har virkelig ikke peiling på blomster, så også i år ble avleggerne fra svigermor planta helt tilfeldig ned. I år skal jeg ta bilder av hvordan de blir, så det blir lettere å dele, flytte eller evt fjerne til neste vår igjen! Ser stusselig ut , men satser på at blomstertustene vokser seg store og fine :)


Planta en renne med poteter i dag i ene grønnsakskassa som samboeren snekra til meg tidligere i vår. Skulle egentlig ha en egen kasse med poteter, men mangel på jord endra den planen.De to siste årene har vi plantet noen renner med poteter hos naboen til svigers. Det ble ikke store potetene, så håper på bedre resultat her hjemme i min egen lille grønnsakshage :)


En renne poteter, tre renner gulrot. Gulrot har jeg aldri plantet før, så er spent på resultatet! For å lage rennene dere ser på bildet, brukte jeg stanga til en kost.


Putta noen få frø sammen med 2-3 cm mellomrom og la ca 1 cm jord over. Klarte ikke å bare legge et og et frø i tilfelle det ene frøet ikke skulle komme opp. Da får jeg heller risikere å få flere spirer og luke bort etterhvert!Plantet noe Isop i enden av kassa for å holde gulrotfluene unna! Naboene snakka om at de har slitt litt med snegler, det samme har jeg med ripsbuskene mine. Noen som har tips til å holde dem unna?


I ene svillebeddet mitt plantet jeg masse georginer. Georginer er så vakre, så håper de vokser seg så store at de dekker hele beddet!


Begynte på et nytt bedd i går. Må grave det litt dypere og ramme det inn fortløpende, men hadde ikke noe valg enn å begynne å plante. Måtte få rosen min og de siste georginene i jorda, i tillegg til noen avleggere til.


Da vi flytta inn for to år siden var det ikke gjort noe som helst med hagen bortsett fra hekken. Så da var det bare å brette opp armene og sette i gang med arbeidet! Litt gøy å få lovt til å forme hagen helt sånn som vi vil :)

Gleder meg til flere fine dager i hagen og jeg gleder meg til å se hvordan ting spirer og gror!


6 kommentarer:

 1. Kjempejobb og fint blir det :) Kan tenke det kjennes på kroppen etter en hel dag i sola med graving og planting.
  Blir spennende å følge med å se hvordan det vokser :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ble rimelig daff etter lillemor hadde lagt seg ;) Gleder meg masse til å se hvordan det spirer og gro. Spesielt spent på grønnsakene og georginene!

   Slett
 2. Så flink du har vært!!!! Fikk du handlet noe på hageland i dag? Heldig du som har hatt fri, men jeg håper på en fridag en gang i nærmeste fremtid. Er jo som deg, og har tusen prosjekter jeg skulle ha jobbet med, he, he....

  Mange klemmer fra Lena

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Ble bare en jordsekk gitt! Ikke så mange kronene å rutte med nå :) Ja, tusen prosjekter er synonymt med deg ;) Hihi! Får håpe du får en fridag snart da! Jobber du mye om dagen?

   Klem

   Slett
 3. Så heldig du er som kan begynne plante ute ! Her sner det enda.. Velvel.. Har også en hage som skal beplantes nå sneen bare smelter. Velkommen som følger hos meg :) Veldig koselig :)
  Ha en fin uke :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, deilig å kunne begynne ute altså! Hvor i landet holder du til da? Kjedelig at det snør enda!

   Ha en fin uke du og!

   Klem

   Slett