Forrige søndag virka det som om halve Norge bakte noen deilige fristelser
- og ja(!), jeg ble frista!
Men siden jeg hadde påbegynt en sunnere livstil, holdt jeg meg i selene! Lørdager er dog "fridager" og i dag så jeg mitt snitt til å bake deilige vaniljeboller
- og jaggu var de gode!
Her følger oppskriften.
100 gram smør
5 dl melk
750 gram hvetemel
100 gram sukker
1 pk tørrgjær
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
Masse kardemomme
2 egg (1 til deigen og 1 til pensling)
1 halv pk vaniljekrem til fyll
Varm opp melken og smelt smøret i melken. Bland alt det tørre sammen, så heller du væsken i (pass på at den ikke er for varm, da kveles gjæren).
Eltes godt i kjøkkenmaskin eller ekstra godt for hånd. Til slutt eltes 1 egg inn! La deigen heve i 1 time.
Trill ut til 24 emner.
Fyll vaniljekremen i en kremsprøyte og sprøyt den inn fra undersiden av bollen.
La bollene etterheve til ca dobbel størrelse.
Pensle så med et sammenpisket egg, før de stekes midt i ovnen på 225 grader i 8 minutter eller til de har fått en gyllen farge!
Serveres gjerne med et dryss melis over og kakao ved siden av ;)
Velbekomne!
Jeg var jo så heldig å fikk smake- skikkelig gode :)
SvarSlettMonica
Mmmm de så gode ut. men blir det vanilje i hele bolla eller blir det hulrom?
SvarSlettDet blir et hulrom :) Dytt sprøytespissen godt inn i bollen og sprøyt kremen inn til bollen blåser seg opp :)
SlettÅ gud, de skal jeg prøve å lage engang. Så helt fantastiske ut:)
SvarSlettMadeleine
Denne oppskriften så veldig deilig ut :-) Må prøves ut ven en anledning.
SvarSlett